13.07.2016 17:40

Ремонт за 350 000 лв. в Първа градска болница

Видян 3083 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ремонт на покрива, подпокривното пространство и на неврологичната клиника на стойност 350 000 лева е направен в Първа МБАЛ-София”, съобщи кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова при посещението на лечебното заведение.
Тя уточни, че е ремонтирана неврологичната клиника с площ от 600 кв. м., подменени са подовата настилка, облицовката на стените, електроинсталацията, поставени са окачени тавани и LED-осветление, направен е ремонт на ВиК, изградени са санитарни възли за хора с увреждания, а дограмата и вратите на стаите и работните помещения са сменени.



Фандъкова допълни, че предстои да бъде изградена отоплителната система, а покривът на болницата вече е ремонтиран, поставена е хидроизолация, а керемидите също са подменени. Освен това е направено и отводняване на покрива.  
„Това е поредната инвестиция в лечебното заведение, което има положителен финансов резултат”, допълни кметът и посочи, че за тази година общо около 1,6 млн. лв. са инвестирани в общинските болници и в ДКЦ. Средствата са от бюджета на Столичната община и от Приватизационния фонд.  



„Болниците, които имат капацитет, започнаха да работят по проекти”, отбеляза Фандъкова. По думите й над 1 млн. лв. се предвижда да бъдат отпуснати на общинските болници по различните програми.  Според нея важното е да има ясна стратегия за общинското здравеопазване. „Осигуряваме средства, когато виждаме за какво се използват те”, каза още кметът и допълни, че средно около 8 млн. лв. отделя общината годишно за дофинансиране на общинските болници за дейности, които са извън НЗОК.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и