01.08.2024 12:24

Ремонтират още 5 Кугър-а до края на годината

Видян 169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще се работи за увеличение на възнагражденията на бойните пилоти, особено за тези, които извършват действия по гасенето на пожари и спасителни операции. Това заяви пред журналисти в авиобаза Крумово министърът на отбраната Атанас Запрянов. Той съобщи също, че е до края на годината ще бъдат ремонтирани и ще се върнат у нас пет хеликоптера Кугър, които са на ремонт в чужбина и това ще доведе вертолетната авиация на много високо ниво, предаде БНР.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов пристигна в авиобаза Крумова, за да се срещне с личния състав и да разговаря с него за проблемите, които срещат при гасенето на пожарите  и окомплектовката на техниката. Той беше категоричен, че не е нормално заплатите на пилотите да са по-ниски от тези на ХЕМС и гранична полиция.

От 12 юли ежедневно по два хеликоптера са на терен да гасят пожари. В същото време се поддържа и вертолет, който изпълнява спасителни операции като тази в Стара планина, посочи министър Запрянов.  

По думите му и в момента Кугър и Ми-17 са на терен, като Ми-17, който има по-голям капацитет на подвесната система за вода, е на гръцката граница, а Кугърът е на пожара в община Струмяни.

На брифинга стана ясно, че недокомплектът на пилотите в хеликоптерната авиация е 46%. Затова ще се работи да се увеличи броят на хеликоптерите и личния състав, както и да се закупят общо около 8 бамбита за вода.

Всички 5 кугъра, които са на ремонт и ще се завърнат в страната, ще бъдат оборудвани със системи за окачване на бамби букет, за да гасят пожари, подчерта Запрянов и добави, че именно за това са отпуснати 1 млн. лв. за закупуване на бамбитата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Един ден, в който трябва да поемете отговорност

Един ден, в който трябва да поемете отговорност не само