Свързани новини

11.03.2013 17:19

Решават за откупа на Ангел Бончев до месец

Видян 1313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на Литекс Ангел Бончев очаква решението  на Софийския апелативен съд до месец, дали ще си получи парите от откупа, който даде на фондация Утре за всеки. Ловешкият бизнесмен стана една от първите жертви на Наглите. Той беше похитен на 22-и май 2008г. и държан в плен 50 дни. На 9-и юли 2008 година при предаването на откупа на стойност 395 200 евро беше похитена съпругата му Камелия. За да я освободи по нареждане на похитителите, Бончев дари сумата от 157 000 евро на фондацията за борба с рака на гърдата Утре за всеки. В края на миналата година Камелия Бончева обаче почина от коварната болест.


На 19 април 2012г. Софийският градски съд разпореди на скандалната фондация да върне дарената от бившия футболен бос заветна сума за откупа, въпреки че действително той не го е сторил доброволно. Съдиите от гражданската колегия счетоха, че договорът за дарение е сключен при заплашване на дарителя от трето за договора лице.


В началото на 2011 година обаче около фондацията се заформи скандал, след като стана ясно, че Нина Хаджийска, председател на управителния съвет на Утре за всеки, е открила център, в който пациентките си плащат за прегледи и за спа-процедури. През май 2012 година Хаджийска заяви че няма от къде да вземе пари, за да върне сумата на Бончев. Ако обаче съдът реши, че бизнесменът е в правото си, може да се стигне до конфискация на построения център и продажбата му на публичен търг.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със