Русия и Северна Корея се споразумяха за взаимна помощ срещу агресията

Свързани новини

19.06.2024 13:37

Русия и Северна Корея се споразумяха за взаимна помощ срещу агресията: Путин

Видян 830 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва и Пхенян се ангажираха да си помагат взаимно срещу чуждестранна агресия, обяви руският президент Владимир Путин в сряда по време на посещение в Северна Корея.

Той и севернокорейският му колега Ким Чен-ун подписаха споразумение за стратегическо партньорство по време на срещата си. То ще послужи като пътна карта за бъдещо сътрудничество във всички сфери - от културните и туристическите връзки, през търговско-икономическите отношения до сигурността, заяви руският лидер, като го нарече "истински пробив".

"Документът за всеобхватно партньорство, който подписахме днес, предвижда, наред с други неща, взаимопомощ в случай на агресия срещу един от участниците", добави президентът.

Москва подкрепя намерението на Пхенян да защити своята сигурност и суверенитет от евентуална западна агресия, което е негово право, заяви Путин. Страната смята, че САЩ и техните съюзници са отговорни за нарастващото напрежение в региона, добави той.


"Употребяваните от Запада пропагандни тропи вече не могат да скрият агресивните им геополитически намерения, включително в Северозападна Азия", заяви Путин.


Путин отбеляза, че западните държави доставят модерни оръжия на Украйна и са дали зелена светлина на Киев да нанесе удар по Русия. При тези обстоятелства "Русия не изключва развитието на военно сътрудничество с КНДР в рамките на подписания днес документ".

Той осъди "безсрочния ограничителен режим", наложен на Северна Корея от Съвета за сигурност на ООН, който включва оръжейно ембарго, като "организиран от САЩ" и призова за неговото преразглеждане.


 Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион