20.05.2024 10:45

Русия приключи със Западна Европа поне за едно поколение: Лавров

Видян 1150 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия няма да гледа на западноевропейските страни като на партньори отново "поне за едно поколение", прогнозира външният министър Сергей Лавров. Дипломатът отбеляза, че Москва и Западът вече са вкопчени в конфронтация, чийто край не се вижда.
Високопоставени руски представители, включително президентът Владимир Путин, многократно са описвали продължаващия военен конфликт на Москва с Киев като прокси война, водена от НАТО срещу Русия. Доказателство за това, казва Кремъл, е материалната помощ, обучението и разузнавателните данни, които САЩ и много европейски страни предоставят за защита на Украйна.Лавров цитира статия на руския политолог Дмитрий Тренин, който е написал, че "Европа като партньор не е от значение за нас поне от едно поколение". Министърът каза, че "не може да не се съгласи" и че Москва "усеща това на практика почти ежедневно". Висшият руски дипломат също твърди, без да навлиза в подробности, че "много факти говорят в полза на подобна прогноза".
"Острата фаза на военно-политическата конфронтация със Запада продължава [и] е в разгара си", каза Лавров, посочвайки естеството на наративите, които понастоящем преобладават в САЩ и Европа.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ВИЖДАМ , МИСЛЯ И РАЗБИРАМ 20.05.2024 11:31

    Много добре е направила западна Европа и източна също ! С тоталитарни и автократични държави е вредно и опасно да се взаимодейства и е опасно и безотговорно . Нека Лавров работи с неговите си държави от Азия ! ! !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни