11.09.2024 10:50

Русия провежда най-големите военноморски учения от десетилетия насам

Видян 325 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е започнала най-мащабните военноморски учения в съвременната си история. Ученията „Океан-2024“ започнаха във вторник и се очаква да се проведат едновременно в Тихия и Северния ледовит океан, както и в Средиземно, Каспийско и Балтийско море.

Целта на ученията е да се оцени бойната готовност на руските военноморски и военновъздушни сили, както и да се провери тяхната оперативна съвместимост, заяви Путин, който се включи в откриването на ученията чрез видеовръзка. В маневрите участват повече от 400 бойни кораба и подводници, както и спомагателни плавателни съдове, около 120 самолета и над 90 000 души персонал.

Учението ще включва сложни операции, включващи симулирано изстрелване на високоточни оръжия, каза Путин на среща, на която присъстваше министърът на отбраната Андрей Белоусов.

В ученията ще бъде използван опитът, който руските войски са натрупали по време на продължаващия конфликт между Москва и Киев, каза президентът.


Китайските военни също участват в руските учения. Четири кораба и 15 самолета на Народноосвободителната армия са се включили в ученията, съобщи ръководителят на руските военноморски сили адмирал Александър Моисеев.


По думите на Путин на ученията са поканени като наблюдатели и представители на 15 други държави. Москва планира да „обърне специално внимание на укрепването на военното сътрудничество с приятелски държави“, заяви руският президент. Това сътрудничество придобива „особено значение на фона на нарастващото геополитическо напрежение“, добави той.


Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Имате навик да говорите повече от необходимото


Имате навик да говорите повече от необходимото, но