11.07.2024 12:24

Русия ще пропусне и втора мирна среща на върха за Украйна: Дипломат

Видян 609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия не планира да участва в нова среща на върха за Украйна, защото тя ще бъде посветена на популяризирането на "мирната формула" на Киев, заяви руският заместник-министър на външните работи Михаил Галузин, който определи водещата тема на подобни събития като "ултиматум".

През юни Швейцария беше домакин на така наречената "мирна среща на върха за Украйна", на която присъстваха повече от 90 делегации. Русия не беше поканена на събитието, а някои държави, включително Китай, отказаха да се присъединят към преговорите с аргумента, че Москва трябва да бъде част от процеса.

Срещата беше съсредоточена върху три точки от "формулата за мир" на Владимир Зеленски, включително размяна на затворници и ядрена и продоволствена сигурност. Планът, представен за първи път от Киев в края на 2022 г., също така призовава Русия да се изтегли от всички територии, които Украйна обявява за свои. Москва го отхвърли като откъснат от реалността.


Въпреки че много от страните, които присъстваха на срещата на върха, организирана от Швейцария, не подписаха окончателната декларация или по-късно оттеглиха подписите си, Зеленски я определи като успешна и заяви, че иска да бъде домакин на второ подобно събитие по-късно тази година. Той също така заяви, че Русия би могла да има някакъв представител на бъдещите преговори.


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.