22.05.2024 10:02

Русия започна тактически ядрени учения

Видян 551 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Войските на Южния военен окръг на Русия започнаха първия етап от неотдавна обявените тактически ядрени учения във вторник, потвърди Министерството на отбраната в Москва, предаде Ройтерс.
При обявяването на ученията седмица по-рано министерството обясни, че учението е предназначено да послужи като възпиращ фактор на фона на продължаващата ескалация между Русия и Запада, като демонстрира способността на Москва да реагира на всякакви външни заплахи.
Тя ще включва доставка на ядрени оръжия на войските от местата за съхранение, въоръжаване на тактически ядрени ракети и подготовка на изстрелвания на ракети, обяви Москва в изявление.
Войските ще използват системите "Искандер-М", които могат да изстрелват балистични ракети 9M723-1 или крилати ракети 9M728, като и двете могат да носят тактически ядрени бойни глави с мощност между пет и 50 килотона.
Силите на Южния военен окръг също ще практикуват тайни операции за разполагане, използвайки системите, като част от ученията за подготовка за изстрелване, според военните.Учението ще включва и ядрено въоръжаване на ракетите с въздушно изстрелване, включително най-съвременния, хиперзвуков "Кинжал". Ракетите Х-47М2 "Кинжал" и крилатите ракети Х-32, които се доставят от руски бомбардировачи, са способни да носят бойни глави, подобни на тези, монтирани на снаряди "Искандер". По време на ученията руските самолети трябва да летят на патрулни мисии, въоръжени с тези ракети, според министерството.
Видеозапис, публикуван от военните, показва екипажи на няколко системи "Искандер-М", които ги въоръжават с ракети и ги подготвят за изстрелване.


 На снимката: Руските военни превозни средства се виждат по време на първия етап от ученията, включващи практическо обучение по подготовка и използване на нестратегически ядрени оръжия, на неизвестно място в Южния военен окръг на Русия, в това неподвижно изображение, взето от видео, публикувано на 21 май 2024 г.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни