21.05.2024 13:56

Зеленский бесен на генералите заради утешителни лъжи

Видян 426 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинският президент Владимир Зеленский смята, че генералите му крият истината от него и е започнал да им крещи, твърди The Economist, позовавайки се на правителствен източник.
Предполагаемите пристъпи на президентски гняв бяха споменати в доклад от понеделник за ситуацията в Харковска област, където руските сили спечелиха значителни позиции през последния месец. Според британския седмичник украинските войски, разположени там, са ядосани от развитието и имат конкуриращи се теории за причините.

Някои обвиняват САЩ и техните съюзници за недостатъчна и ненавременна помощ, подобно на самия Зеленский, докато други "подозират, че некомпетентността или дори предателството са изиграли по-значителна роля". Има и "конспиративни теории" за политици в Киев и Вашингтон, които заговорничат да продадат територията "надолу по реката преди грозно мирно споразумение".


Денис Ярославски, местен командир, който влезе в националните заглавия с оплакване, че укрепления, които трябваше да предотвратят руското настъпление, всъщност не съществуват, каза пред The Economist, че Зеленски "се държи в топла вана" – т. е. неговите помощници му казват утешителни лъжи.

Анонимният правителствен източник на "Икономист" заяви, че президентът е влизал в сблъсъци с украински генерали, след като се твърди, че е усетил, че не получава цялата истина за ситуацията на фронтовата линия.


Обтегнатите отношения на Зеленский с военното ръководство, за които се твърди, че произтичат от това, че той поставя политическите си цели пред военните, преди това са били отразявани от украински и международни медии.

През декември вестник "Украинская правда" твърди, че президентът активно подкопава Валерий Залужни, който по това време е най-високопоставеният генерал на Украйна, в полза на Александър Сирски.


В профил на Зеленский, публикуван от списание "Тайм" миналия ноември, се казва, че безкомпромисният стремеж на президента към победа на бойното поле над Русия е "на ръба на месианското" и го е поставил в противоречие с някои офицери.

Военен служител описва как в един момент кабинетът на президента е издал директна заповед на подразделение на място да "си върне" определен град и е получил отговора: "С какво?" Подразделението не е имало нито оръжие, нито войници, обясни източникът.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева