26.07.2024 09:37

Руски и американски експерти имали среща за Украйна

Видян 429 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Контакти между руски и американски експерти, които предполагат взаимодействие между двете страни по ситуацията в Украйна, са се състояли в трета страна. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

"Контактите от "втория коловоз", които предполагат взаимодействие по линия на експерти, политолози и други представители на научно-академичната общност, наистина се състояха преди известно време. Те се състояха в трета страна", каза тя в коментара си, публикуван на сайта на руското външно министерство.

Захарова отбеляза, че руското външно министерство получава информация за съдържанието на подобни "консултации", въпреки че ги смята за неуместни на този етап от военната операция поради антируските пристрастия от страна на САЩ и други неприятелски държави.

Освен това, според Захарова, руското външно министерство не смята подобни контакти за полезни в настоящата ситуация, но също така няма право категорично да ограничава комуникацията между местни политически анализатори и чуждестранни такива.

"Русия е свободна страна. От гледна точка на руските държавни интереси обаче участието в подобни събития по правило няма добавена стойност", каза дипломатът.

По-рано, на 24 юли, Захарова, коментирайки думите на украинския президент Владимир Зеленски, чийто мандат изтече на 20 май, за възможни преговори по мирен план, заяви, че Москва няма вяра в киевския режим. Според дипломата Русия не вижда реални дела от страна на Украйна за разрешаване на конфликта.

От своя страна Русия неведнъж е предлагала започването на мирни преговори за разрешаване на конфликта. На 14 юни руският президент Владимир Путин заяви, че страната винаги се е стремяла към мир и е готова да седне на масата за преговори още утре. За да се осъществи това, Киев трябва да се откаже от стремежа си да се присъедини към НАТО и да изтегли войските си от руските региони.

Последният кръг от преговорите се проведе в Истанбул на 29 март 2022 г. Те продължиха около три часа. По-късно Киев официално се отказа от контакти с Москва. На 4 октомври същата година влезе в сила решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна за невъзможността за провеждане на преговори с Путин.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей