Свързани новини

02.06.2009 14:23

РЗС: Богомил Бонев е излязъл от контрол

Видян 2188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Богомил Бонев излезе от контрол или по-точно тези, които го направляват. С тези думи водачът на листата на РЗС за ЕП Димитър Абаджиев коментира публикация на Богомил Бонев, бивш министър на вътрешните работи при правителството на Иван Костов, в което се съдържат обиди към лидера на партията Яне Янев и Джефри ван Орден, предаде БГНЕС.


Джефри ван Орден беше докладчик за България при приемането й в Европейския съюз и според ПП РЗС един от хората, които са помогнали на страната ни да се присъедини към общото европейско пространство. Според Абаджиев, Бонев играе ролята на говорител на Георги Гергов и БСП. Неприятното е че Бонев си е позволил да хвърли кал върху Ван Орден, посочи Абаджиев. Бонев нарича идването на видния европейски политик в България „наглост”. Самият Ван Орден, който в момента е кандидат за евродепутат на английските консерватори е посочил пред РЗС, че е „втрещен от използването на такива думи и срещу него и срещу Дейвид Камерън, лидер на английските консерватори. От партията на Яне Янев ще защитават правото на бившия докладчик за България пред ЕС да даде отговор в публикация в същия вестник на нападките от страна на Бонев. Освен това от партията съветват Янев да заведе иск за клевета заедно с английския си колега. „Видя се кой е срещу РЗС – това е цялата политико-икономическа мафия цялата номенклатура, цялата ченгеджийница”, коментира Абаджиев. Емил Василев, заместник-председател на „Ред, законност и справедливост” съобщи, че преди няколко седмици Богомил Бонев е поискал да стане водач на листа на РЗС за национален парламент. Яне Янев му отказал категорично с мотива, че не може човек, към когото има съмнения за корупция, когато е бил вътрешен министъри адвокат на Маймуняка да иска да се завръща в политиката. Василев заяви, че от партията ще искат да се отворят офшорни сметки на Богомил Бонев.
От РЗС смятат още , че срещу Бонев може да бъде повдигнато обвинение по чл. 148 за клевета нанесена публично и по чл. 167 за престъпление против политическите права на гражданите. Те обобщават, че неговото поведение е типично в стил Веселин Марешки, на когото също е било отказано да обяви листата на РЗС но за ЕП. По думите на водача на листата на РЗС за ЕП Димитър Абаджиев, през последните два дни вътрешният министър Михаил Миков също е отправил хули по РЗС, изнервен от разобличението за организирането на банкети по време на национален траур. По думите на Абаджиев, има реална информация, че Миков и други високопоставени хора от БСП са направили поръчка за компромати срещу "Ред, законност и справедливост”, както и за следене на Янев. Междувременно преди около седмица е имало поредна заплаха срещу Янев. Емил Василев разказа, че в СМС-а е пишело „Затвори си устата, че ще гушнеш цветята, мръсник”. Имало и заплаха по телефона.
"Иван Костов вместо да защити демократичните десни сили и да разобличи Бонев нападна РЗС в синхрон със своя бивш подчинен”, коментира още Абаджиев. По думите му Костов е посочил в интервю пред медиа, че РЗС няма шанс да влезе в парламента и избирателите трябва да гласуват за коалицията му. "Много е жалко даже ми е тъжно, затова че точно в този ден той се нареди до всички онези, които искат да спрат РЗС”, каза Абаджиев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци