29.07.2024 11:16

С обвиненията към НАП и КПКОНПИ Чакъров уронва престижа на държавата: Финансовият министър

Видян 587 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова отрече НАП и КПКОНПИ да са оказвали натиск над членове на ДПС - каквито твърдения направи в края на миналата седмица съпредседателят на движението Джевдет Чакъров.

В позиция до медиите Петкова казва и че към настоящия момент не е постъпвало писмо от Чакъров в деловодството на Министерството на финансите със запитване имало ли е среща между НАП и КПКОНПИ - нещо, което той каза, че е изпратил.

"Категорично се противопоставям на манипулативните твърдения на г-н Чакъров за участието ми в задкулисни политически договорки, внушаващи съмнения в обществото за „злоупотреба с власт и служебно положение“, както и за политическа зависимост на институциите. Представената пред медиите от г-н Чакъров невярна информация с недоказан източник уронва не само доброто ми име и репутация, но и престижа на държавните институции и на служителите, които работят в тях, както и на Република България като цяло... Репутационната цена, която плаща държавата ни от подобни твърдения, е висока", пише вицепремиерът.

В петък в парламента Джевдет Чакъров обяви, че е оказван натиск върху народни представители от "ДПС без Пеевски и група". По думите му Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество е започнала масирани проверки на народни представители, подкрепящи Ахмед Доган. Чакъров попита министъра на финансите имало ли е среща между КПКОНПИ, Министерството на финансите и Националната агенция за приходите, кой е инициатор на тази среща и по каква причина, са започнати тези проверки.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Хубав старт на седмицата

Хубав старт на седмицата. Нещата ще се развиват леко,