Заради болен съдебен заседател беше отложено делото срещу Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстен път на София, при която загина френски гражданин

Свързани новини

05.06.2024 11:09

Съдът отложи делото срещу Димитър Любенов, обвинен за катастрофата със загинал французин

Видян 379 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заради болен съдебен заседател беше отложено делото срещу Димитър Любенов, обвинен за катастрофата на Околовръстен път на София, при която бе причинена смъртта на френски гражданин. В началото на април градският съд даде ход на делото. Днес трябваше да бъдат разпитани свидетели. Съдът насрочи заседание на 5 юли.

Инцидентът стана на 25 септември 2022 г., други двама души също пострадаха. Случаят нашумя и с това, че около него започна и друго разследване - срещу полицаи, които са ескортирали Любенов. Срещу двама служители на МВР са повдигнати обвинения за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

Според обвинението при катастрофата Любенов е шофирал след употреба на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч., като е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей