20.04.2010 16:48

Съдът отстрани Жени Начева от Здравната каса

Видян 1080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата и острани от длъжност шефката на Националната здравноосигурителна каса Жени Начева. Тя е обвинена, че през първата половина на миналата година, в качеството си на финансов директор, е превишила правата си и допуснала на болницата в Сливен да бъдат отпуснати 800 000 лв. повече. Според обвинението като директор на касата Начева разпоредила на столичната Здравна каса да бъдат отпуснати близо 840 000 лв. допълнително на болниците Токуда и ВМА. Защитата на Начева поиска делото да е закрито, но съдът отхвърли искането заради високия обществен интерес и факта, че по делото няма секретни материали.


В качеството си на директор на НЗОК Начева може да влияе на служителите от НЗОК и РЗОК, чийто показания са важни за разследването. Може и да укрие или подправи документи, аргументираха се от прокуратурата.


Не смятам, че съм извършила нарушение, каза Начева пред съда. Според защита й отстраняването на Начева от длъжност щяло да доведе хаос в здравната система и да затрудни назначаването на неин заместник. Според адвокатите Начева е предоставила цялата изискана от държавното обвинение документация, така че тя няма как да манипулира документи по разследването.


В момента единствената ми грижа и тревога е да се запази стабилността на НЗОК, каза Начева след решението на съда. Тя отрече обвиненията и  обясни, че й предстои среща с парламентарната група на ГЕРБ, за да установи дали има подкрепата на партията. След тази среща тя ще вземе решение дали да се оттегли от поста или да обжалва решението на съда.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес обърнете внимание на здравето си

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес обърнете внимание на здравето си и не