Свързани новини

14.02.2018 15:22

Съдийка си измисли цяло съдебно заседание

Видян 1713 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдия Люба Петрова от Районния съд в Раднево е осъдена условно на година затвор с тригодишен изпитателен срок за документно престъпление. На практика тя си е измислила цяло съдебно заседание, съобщава lex.bg


Софийският градски съд е признал Петрова за виновна за извършено документно престъпление по чл. 311 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание до 5 години затвор.


Обвиненията на Петрова са за съставен неверен протокол от съдебно заседание по частно наказателно дело във връзка с принудителното лечение на Станка Ботева.


На 29 март 2017 г. съдия Петрова съставила протокол от заседание, в което написала, че на поименно повикване на страните преди откриването на съдебното заседание, в залата се е явил адвокат Живко Желев от Стара Загора, който бил служебен защитник на освидетелстваната Станка Ботева. След това удостоверила невярно, че в съдебното заседание се е явил и представител на Районната прокуратура в Раднево в лицето на Даниела Славкова. Съдийката записала още, че двамата са поискали да се даде ход на делото, след което допълнила невярно, че е била снета самоличност на вещото лице Донка Терзиева, както и, че експертката е предупредена за наказателната отговорност, която носи.


Съчиняването на протокола продължило с невярното изявление, че прокурор Славкова е поискала да се приеме съдебно-психологична експертиза и писмени доказателства, както и да се приключи съдебното следствие и да се даде ход на делото по същество. Същото изявление било записано и от името на служебния защитник.


След това съдия Петрова записала, че прокурорът и адвокатът са поискали прекратяване на принудителното лечение на Ботева, с оглед приетата експертиза и становището на вещото лице.


Това е второ дело срещу съдийката от Раднево, която е подсъдима и за престъпление по служба. Процесът още е висящ пред СГС, а в него индиректно е замесен и бившият председател на съда в Раднево Евелин Драганов. Той беше оправдан на първа инстанция за закана с убийство към служителка на съда, като Петрова беше свидетел по делото. Тя първо даде показания срещу Драганов, но по-късно се отрече от думите си, а според прокуратурата, след това Драганов на свой ред е опитал да убеди свидетели да оттеглят показанията си срещу нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,