Свързани новини

11.06.2021 12:30

Самолетът на майор Терзиев се е разпаднал на множество парчета: Контраадмирал Михайлов

Видян 2557 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Продължаваме да търсим черната кутия на разбилия се в Черно море изтребител МиГ 29, в който беше майор Валентин Терзиев. Все още не мога да кажа каква е причината за инцидента", това заяви в студиото на БНТ тази сутрин контраадмирал Кирил Михайлов. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналия майор Терзиев. За съжаление това са факти от живота, професията е рискова, добави още Михайлов. И внесе яснота относно операцията по търсене на останките от самолета.


"От вчера преминахме в нов тип операция - вече не търсим, за да спасим, а за да разберем какво е станало - от черната кутия. През нощта минният ловец успя да обследва с подводен апарат, а рано тази сутрин бяха открити и нови два контакта, които в момента се обследват. Към операцията се присъединиха и от Института по океанология на БАН.


За съжаление силното течение във вчерашния ден повреди един от апаратите, той беше ремонтиран и днес е поставен много по-мощен апарат. Военноморските сили използват и водолазен катер.


Трудно е да се каже срок, в който всичко ще бъде изяснено. Самолетът най-вероятно се е разпаднал на множество парчета, а вероятността да намерим цели големи парчета, е малка. Черната кутия се намира между двигателите в опашната част, имам надежда, че ще я открием, за да разберем и какво точно се е случило.


Очакванията са в следобедната част на съботния ден да имаме повече информация и да сме минали вече първоначалните райони на търсене. Времето е променливо, очаква се и да се развали тези дни", заяви още контраадмирал Михайлов.


Припомняме, че през нощта срещу сряда изтребителят МиГ 29, пилотиран от 47-годишния опитен летец, се разби в Черно море по време на учениe. Няма данни той да е катапултирал. Както става ясно, все още не е открита и черната кутия на самолета, която е ключова за установяването на причините за инцидента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чурулик Марийкин 11.06.2021 13:49

    Оставка на безхаберният военен синод, защото най-вероятната причина е в калпавия боеприпас. Вижте ги само-генерал на 4 самолета, адмирали на 2 кораба, сухопътни сили около 14000 башибозука !!!Най-високото армейско звание в БА при това трябва да е полковник !!! Айде сега всичките началници да отидете на военен прокурор, а после съд и затвор. Отиде си българския офицер заради интереси на Америка !!! Защо, кому е нужно това безумие. Нужна е спешна реформа не само в армията, но и в цялата кочина Булгаристан !!!

  • 002 GS rider 11.06.2021 13:00

    Вероятно е взривен самолета, като част от учението. Жалко за пилота. Предполагам че кутията няма да се намери защото е изпарена

  • 001 Anonimen 11.06.2021 12:53

    Щом толкова предъвкват и нищо не знаят, значи очакват инструкции от Козяк. 100% ще обявят руска диверсия. А може и от началото да си е било така замислено от "партньорите".

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.