25.07.2024 15:22

САЩ и Израел трябва да създадат „НАТО за Близкия изток“: Нетаняху

Видян 447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предложи създаването на нов военен блок по подобие на НАТО, наречен „Алианс Абрахам“, насочен срещу Иран.

Нетаняху говори пред съвместната сесия на Конгреса на САЩ в сряда. Това беше четвъртото му обръщение към американските законодатели, с което той подобри рекорда на Уинстън Чърчил, въпреки че около 70 членове на Камарата на представителите и Сената отказаха да присъстват по една или друга причина.

„Америка създаде съюз за сигурност в Европа, за да се противопостави на нарастващата съветска заплаха“, каза Нетаняху в един момент. „По същия начин днес Америка и Израел могат да създадат съюз за сигурност в Близкия изток, за да се противопоставят на нарастващата иранска заплаха.“


Той заяви, че „проблясък“ на този съюз може да се види на 14 април, когато Иран предприе ракетна атака и атака с дронове срещу Израел, а САЩ и Обединеното кралство помогнаха за свалянето на някои от тях.

Нетаняху благодари на президента на САЩ Джо Байдън „за обединяването на този съюз“, както и на предшественика си Доналд Тръмп за посредничеството при сключването на „Споразумението от Абрахам“ между Израел и няколко арабски държави по време на неговия мандат.

„Мисля, че трябва да го наречем „Алиансът Абрахам“, каза той за предложения блок, подобен на НАТО.


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей