САЩ налагат санкции на иранските производители на дронове

Свързани новини

09.06.2024 07:26

САЩ налагат санкции на иранските производители на дронове

Видян 2281 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният департамент на САЩ обяви санкции срещу четири ирански организации и едно физическо лице, за които се смята, че участват в разработването и производството на безпилотни летателни апарати, които според Вашингтон се доставят на Русия и войнствени групировки в Близкия изток.

В прессъобщение, публикувано на уебсайта на департамента, Вашингтон отбелязва, че мерките се налагат едновременно със санкциите на ЕС срещу физически и юридически лица, участващи в иранската индустрия за производство на безпилотни летателни апарати.

Последните мишени на американските санкции включват четири лица, свързани с компанията Rayan Roshd Afzar, както и ирански изпълнителен директор в Iran Aviation Industries Organization - дъщерно дружество на иранското Министерство на отбраната и логистиката на въоръжените сили, което контролира производителите на БЛА, включително Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company и Qods Aviation Industries.


Вашингтон предприе този ход след наложените от ЕС санкции срещу редица ирански и севернокорейски лица и организации миналия петък. Брюксел обвини шест физически и три юридически лица от КНДР в предоставяне на помощ на Русия, както и в генериране на средства за незаконни ядрени програми и програми за балистични ракети в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

ЕС въведе ограничения и по отношение на иранския министър на отбраната Мохамед Реза Аштиани, както и на девет други физически и юридически лица, като ги обвини, че са доставили на Русия произведени в Иран безпилотни летателни апарати, за които се твърди, че по-късно са били използвани срещу цели в Украйна.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.06.2024 10:04

    Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Имате нужда от повече активност

Имате нужда от повече активност, но е добре да я