11.05.2009 12:54

Съвместно учение на граничните власти от България, Гърция и Турция

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре започва съвместното учение между граничните служби на България, Гърция и Турция за бърза реагиране по границите на ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР, предаде БГНЕС.


Главна дирекция “Гранична полиция” ще участва в учението “Тракия”, което Агенция Фронтекс започва утре по югоизточните външни граници на ЕС
В нашата страна учението ще се проведе на българо-турската граница. Основна цел на учението е да се извърши тренировка на координацията, която Агенция Фронтекс упражнява върху своите групи за бърза гранична намеса /RABIT - Rapid Border Interventional Team/. Българската група за бърза гранична намеса се състои от 20 гранични полицаи. От 12 до 20 май според планираните от Агенция Фронтекс през 2009г. съвместни дейности по външните граници на ЕС, на териториите на Гърция и България по границите с Р Турция ще се проведе учението «Тракия». На територията на нашата страна учението ще се проведе в зоната на отговорност на Регионална дирекция «Гранична полиция» Елхово.
Създаването на групите за бърза гранична намеса /RABIT/ е осъществено с Регламент № 863/2007 на Европейския парламент и Съвета на ЕС. Регламентът установява механизъм за предоставяне на бърза оперативна помощ в рамките на ограничен период от време на държава-членка, поискала такава помощ при изключителни и спешни ситуации. Такива обстоятелства възникват когато дадена държава- членка е изправена пред ситуация на масов приток на граждани от трети страни, които се опитват да навлязат на нейната територия нелегално. В учението “Тракия” на територията на България ще участват 15 полицейски служители от групите за бърза гранична намеса на страни-членки на ЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог