Фалшивият разговор, който на пръв поглед лесно може да бъде сбъркан с истински, включва цитати като „животът ми се промени напълно след инцидента“ и „бях толкова тежко ранен, че месеци наред лежах в нещо като изкуствена кома“. В края на интервюто се разкрива, че всички отговори на Шумахер са генерирани от чатбот с изкуствен интелект.

Свързани новини

23.05.2024 16:47

Семейство Шумахер спечели 200 000 евро от скандал с AI интервю

Видян 426 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейството на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер е получило обезщетение в размер на 200 000 евро (217 000 долара) за интервю, генерирано от изкуствен интелект и публикувано от германско списание, съобщи говорител на семейството пред Ройтерс.
Миналата година германското издание Die Aktuelle публикува снимка на Шумахер на корицата на априлското си издание с надпис „Михаел Шумахер: Първото интервю!“ Отдолу, с по-малък шрифт, изданието добави, че „звучи измамно вярно“.

55-годишният Шумахер не се е появявал публично, откакто получи сериозна мозъчна травма при ски инцидент през 2013 г. Настоящото местонахождение на Шумахер не е известно, но в медиите се появиха спекулации, че той пребивава в семейния дом в Швейцария.Фалшивият разговор, който на пръв поглед лесно може да бъде сбъркан с истински, включва цитати като „животът ми се промени напълно след инцидента“ и „бях толкова тежко ранен, че месеци наред лежах в нещо като изкуствена кома“. В края на интервюто се разкрива, че всички отговори на Шумахер са генерирани от чатбот с изкуствен интелект.

Малко след като публикацията се появи, семейството на Шумахер, което предпочита да пази строга конфиденциалност за състоянието му и ограничава достъпа до него до близки роднини, обяви плановете си да предприеме правни действия срещу медийната група Funke, която издава списание Die Aktuelle.


Групата поднася извинения на семейството и уволнява главния редактор на Die Aktuelle Ане Хофман. Главният изпълнителен директор на издателството Бианка Полман нарече статията „безвкусна и подвеждаща“, като добави, че тя не отговаря на стандартите на журналистиката.


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби