Свързани новини

19.11.2013 16:11

Сергей Станишев: След приемането на бюджета ще има два ключови приоритета за хората

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митингът „Да на свободата! Не на омразата!“ се наложи да бъде организиран от двете партии БСП и ДПС, които подкрепят кабинета, за да се сложи ясна преграда между истерията и омразата, която се насажда през последните месеци. Тази среда и атмосфера са естествено продължение на отровата, която предишните управляващи вкараха в българското общество. За тях всяко различно мнение трябваше да бъде смазано с всички средства. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и ПГ на КБ, на пресконференция в централата на партията. „Държавата и обществото ни бяха като тенджера под налягане в продължение на почти 4 години. Това доведе до взрива от протести още през февруари“, допълни той. Според него много от поставените въпроси и недоволството на хората още не са намерили своя отговор. „Това е реален и обективен проблем, с който се сблъскват всички институции и политически партии и трябва да се намери решение. За нас решението е в конструктивна и реална работа“, поясни Станишев. По неговите думи е нормално, когато твърде дълго време има потискане на всички противоречия и недоволства, те да ескалират, а във всеки един сектор да има създадени обективни напрежения. „Искам да ви информирам, че след приемането на бюджета, в рамките на тази година, ще има два ключови приоритета от гледна точка на гражданското общество. Единият е свързан с пакет антимонополно законодателство. Той се подготвя, редица от законопроектите са в завършителна фаза“, заяви лидерът на БСП, като даде пример с баланса между интересите на банките и хората, които вземат кредити. Станишев обясни, че са проведени много срещи, както с Асоциацията на търговските банки, така и граждански сектори и организации, които защитават правата на потребителите. Той допълни, че същото важи и за промените, които се подготвят в областта на енергетиката. „Всичко това са реални проблеми, които трябва да бъдат решавани и ще потърсим чрез диалог пътя за това“, каза още лидерът на БСП.


Имаме волята да реализираме промените в Изборния кодекс


„Другият важен приоритет е свързан с Изборния кодекс. Неговият проект е подготвен, предстои внасянето му в комисия, а след това и в пленарна зала, като ще се постараем да бъде приет в ускорени срокове, защото избори по начина, по който бяха правени последните години, по време на управлението на ГЕРБ, не бива да се правят в България. Също така сме информирани, че ГЕРБ ще направят всичко възможно да няма промени в Изборния кодекс. Досетете се защо. Но те ще бъдат факт и ние имаме достатъчно воля да го реализираме“, заяви Сергей Станишев.


„Именно, за да се противопоставим на тази атмосфера на омраза и нетърпимост, която се насажда в обществото и през последните месеци, призовахме нашите членове и симпатизанти, същото направи и ДПС, да излязат на митинг тук, в столицата, и всички видяха, че това беше най-големият по мащаб митинг от 90-те години насам“, категоричен бе председателят на БСП. Той обясни, че шествието е било организирано в рамките на 2 дни и това показва желание на хората да бъде чут и техният глас. „Правителството знае, че има сериозна обществена подкрепа зад себе си, независимо от опитите и за истеризация и за постоянните провокации към българската демокрация“, каза още Станишев. Той постави въпрос, на който, според него, не е отговорено от лидерите на Реформаторския блок, други политически партии,   медийната колегия и организации, които представят българските журналисти - какво е отношението към черния списък, който e публикуван и на сайта NOрешарски, официален сайт на протестиращите и организатор на протестите, „по отношение на неудобните журналисти, които бяха наречени „комисари на подмяната“, защото такъв тип насаждане на нетърпимост към различното поведение в обществото, сред медиите, е пряк път към фашизъм“, заяви Станишев. Според него такава нетърпимост в България се създава с мълчаливо съгласие на мнозина и подстрекателство на други. „БСП ще се противопоставя оттук нататък срещу всякакви опити за подкопаване и сриване на конституционния ред, на законността, срещу насаждането на нетърпимост и омраза към различното мнение. Готови сме да водим диалог с всеки, които желае, по реалните приоритети и проблеми, пред които обществото и държавата ни е изправено“, заключи Сергей Станишев.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жена с над 3 промила алкохол предизвика катастрофа в Приморско

Жена с над 3 промила алкохол предизвика катастрофа в Приморско

45-годишна жена, употребила значително ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Настройте този ден така, че да не се окажете във времево напрежение

Настройте този ден така, че да не се окажете във