По-рано Русия изрази загриженост във връзка със спукването на нейни тръбопроводи, като заяви, че това може да има сериозни последици за енергийните доставки за "целия континент", и призова за незабавно разследване на случая. Тя също така отхвърли всички обвинения, че е организирала саботаж, като "глупави и абсурдни".

Свързани новини

29.09.2022 13:38

Северен поток вероятно е ударен от дистанционно управлявани експлозиви: Sky News

Видян 1911 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тръбопроводите "Северен поток" 1 и 2 може да са били саботирани с дистанционно взривно устройство, съобщи в сряда Sky News, позовавайки се на източник от британската отбрана.



Възможно е руските газопроводи да са били пробити от мини, спуснати на морското дъно, или от експлозиви, хвърлени от лодка или заложени от подводен дрон, а бомбата може да е била поставена "преди месеци или дори години", се казва в доклада.


Източникът добави, че е малко вероятно взривните вещества да са били поставени от руска подводница, тъй като Балтийско море е сравнително плитко, което прави подобна операция лесна за откриване.



Въпреки това източникът заяви, че "предполагаем акт на саботаж" е "вероятно" извършен от Русия, без да предостави никакви доказателства в подкрепа на това твърдение.



Друг "западен източник", цитиран от изданието, изказва предположение, че възмущението на Кремъл от щетите е подозрително, като казва, че Москва "твърде много протестира".


По-рано Русия изрази загриженост във връзка със спукването на нейни тръбопроводи, като заяви, че това може да има сериозни последици за енергийните доставки за "целия континент", и призова за незабавно разследване на случая. Тя също така отхвърли всички обвинения, че е организирала саботаж, като "глупави и абсурдни".


Двата газопровода "Северен поток", които свързват Русия с Германия по дъното на Балтийско море, загубиха налягане в понеделник, а близо до остров Борнхолм беше открито огромно изтичане на газ. След инцидента датските власти затвориха района за корабоплаване. Досега са открити общо четири теча.



Междувременно в сряда германският вестник Tagesspiegel съобщи, че щетите, нанесени на "Северен поток" 1 и 2, може да са непоправими. Позовавайки се на правителствени източници, вестникът твърди, че ако пробойните не бъдат отстранени бързо, в тръбите може да навлезе твърде много морска вода и да ги разяде необратимо.


 Според германски медии Берлин разследва изтичането на информация като умишлено нападение, извършено или от проукраински сили, или от самата Русия, като евентуална операция под фалшив флаг, за да се злепостави Киев. Очаква се инцидентът да повиши още повече цените на енергията и да изостри енергийната криза в Европа.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.09.2022 18:25

    Това е работа на снажният и чевръст Байдън, който преди месеци се закани да взриви Северен поток-2. Тази империя на злото трябва да бъде ликвидирана.Америка унищожава Европа.Безкрайна алчност и завист оттатък океана, голяма простотия в Европа и в България.

  • 001 Anonimen 29.09.2022 16:12

    ТОВА Е РАБОТА НА УКРАИНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ, ЗА ДА ДИСКРЕДИТИРАТ ПУТИН.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци