Шефът на Apple Тим Кук

Свързани новини

17.06.2023 07:26

Шефът на Apple Тим Кук сподели своята стратегия номер 1 за прочистване на главата

Видян 16342 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако търсите начин да прочистите главата си, просто излезте навън.

Поне така прави главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. 62-годишният Кук управлява една от най-големите технологични компании в света, с яростна фен база и пазарна капитализация от 2,62 трилиона долара, което създава широк спектър от натиск и отговорности. Излизането сред природата облекчава това напрежение и помага на Кук да се пренастрои психически, каза той пред GQ.

Това е "прочистване на вкуса на ума", казва Кук. "Това е по-добро от всяко друго нещо, което можете да направите."


Кук, роден в Мобил, Алабама, прекарва последните над 20 години в Силициевата долина, където дейности като туризъм и каяк могат да бъдат засенчени от лъскавите кампуси на технологични стартъпи. Но предишните му престои в Северна Каролина и Колорадо са предизвикали увлечението му по природата, казва той.

"Там природата винаги е била достъпна, с изключение на някоя рядка снежна буря или нещо друго", казва Кук. "Винаги си мисля за туризъм и за нещата, които наистина успокояват ума ми, когато съм тук [на работа]."

Той добави, че излизането извън технологичния балон на района на залива помага: "Можеш да се разхождаш на толкова много различни места [в Калифорния]. Почти е грях да не излезеш и да не се насладиш."

Според статия от 2020 г. в International Journal of Environmental Research and Public Health лекарите все по-често предписват разходки сред природата - понякога заедно с лекарства - за да помогнат на пациентите със симптоми от тревожност и депресия до стрес и затлъстяване.

Прекарването на поне 120 минути в естествена среда като паркове, гори и плажове се свързва с положително благосъстояние, особено за хората, които живеят в градски райони, установи проучване от 2019 г., публикувано в Scientific Reports.

В проучването са наблюдавани 20 000 души, които са проследявали своите дейности на открито в продължение на седем дни. Данните от него показват, че доброто здраве и благополучие достигат своя връх след прекарване на 200-300 минути навън.

Кук, чието нетно състояние се оценява на 1,8 млрд. долара, не е единственият милиардер, който дава приоритет на престоя на открито. Опра Уинфри има ежедневен ритуал за походи и е известна като запален градинар. Марк Зукърбърг пише през 2020 г., че понякога ловува в свободното си време, а Тайлър Пери лети с радиоуправляеми самолети като хоби.

Според експертите е доста лесно да бъдем по-целенасочени в прекарването на време сред природата.

"Дори ако имате само няколко минути, помислете за разходка или хранене навън", пише Джаред Хокинс, терапевт и доцент в Държавния университет на Юта, в публикация в блога на университета миналата година. "Привличането на вниманието ви към гледката на дърветата, звука на птиците или усещането за вятър може да ви помогне да бъдете внимателни и да намалите стреса."

Можете също така да се занимавате с хобита като туризъм, риболов или наблюдаване на звездите, в допълнение към градинарството и организирането на пикници на природни места, препоръчва Хокинс, предаде cnbc.com.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.06.2023 21:43

    само че горите са подложени на множество планирани пожари в Канада и Калифорния Wildfires that are Not Natural - Product of the Geoengineering Agenda The evidence is mounting that the wildfires in Canada are not natural, but part of the geoengineering agenda.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

На работното място днес може да се появят предизвикателства

На работното място днес може да се появят