22.05.2024 15:39

"Шефчета" от записа са дарили 30К за кампанията на ППДБСС официално, а колко иначе?

Видян 1929 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Шефчета" от записа са дарили 30К за кампанията на ППДБСС официално, а колко иначе?
"В скандалния запис на разговор между лидерите на Продължаваме Промяната  г-жа Лена Бориславова споменава „шефчето“ на Payhawk.
Тъй като става въпрос за „неофициален кеш“, който трябва да бъде „изпран“, за да бъде финансирана кампанията на политическа партия се обърнах към тримата съоснователи и директори на „Payhawk“, които дължат отговори по няколко изключително важни въпроса.

Те ли са лицата, дарили тези суми на ПП „Продължаваме промяната“?

Ако това е така, тези  дарения реални или фиктивни са? #Кой е „шефчето“ на „Payhawk“, споменато от г-жа Бориславова?

Защото, видно от финансовия отчет пред Сметната палата на ПП „Продължаваме промяната“ за направените дарения към тях, само през 2023 година лица с имена Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов са дарили съответно сумите от 20,000 лв., 5000 лв. и 4452 лв. Даренията, направени от лицата Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов, са направени в периода от 20.09.2023 година до 05.10.2023 година(за местния вот в София) в рамките на предизборната кампания, изрично признати от ръководството на ПП „Продължаваме промяната“ като „търсене на дарения” в тяхната публикация.

Важно е да се знае също така в качеството си на физически лица или представляваните и ръководените от тези „дарители“ дружества, са имали някакви отношения с държавния бюджет на Република България, както и дали са участвали ли под една или друга форма в търгове, конкурси и европейски проекти, финансирани от държавния бюджет на Република България или от каквото и да било европейско финансиране на местно, национално или европейско ниво?

Смятам, че е важно на тези въпроси да бъдат дадени конкретни отговори, защото може би някои не помнят, но пак така едни служители бяха дарявали по 10-20 хиляди лв. За кампанията на една друга партия в коалицията на „добрите сили“, пише А.Джамбазки.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Нови правила за пенсиите 23.05.2024 08:49

    Другари ДС-ари, пожарникари, шапкари и чалгари (каквото и да значи това), ПЕНСИИТЕ ВИ СЕ УВЕ-ЛИ-ЧА-ЧА-ЧА-вът!

  • 001 Anonimen 22.05.2024 22:23

    da

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни