Свързани новини

29.11.2012 13:45

Шест партии влизат в парламента

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

46,1 % от българите, анкетирани в представително национално проучване на Института за модерна политика смятат, че е важно да бъдат разследвани „офшорните схеми на Иво Прокопиев”, а 42,6 на сто желаят това да се случи и в неговия завод Каолин, нашумял покрай замърсяването на Меричлери. 24,8% пък са на мнение, че трябва да се разрови и групировката Фронтиер, с която през последните дни се оказа, че горният кръг има партньорства. По-съмнителни за гранд корупция в очите на анкетираните са само АЕЦ Белене – с 83,8%, договорите с Газпром – 77,3% и други енергийни теми.


Според изследването на Института за модерна политика, представено в София прес, шест партии щяха да влязат в парламента, ако изборите бяха сега. Освен обичайните заподозрени ГЕРБ, БСП, ДПС и партията на Кунева, анкетата слага в кюпа също Яне-Марешки и Атака.



За ГЕРБ биха гласували 26.1% от всички избиратели. Институтът за модерна политика дава най-висок резултат, в сравнение с колегите си, за БСП - 21.1% от имащите право на глас.  ДПС е с 4.9 на сто от всички избиратели. От създадените в последно време нови политически партии, шанс да има свое представителство в следващия парламент засега има политическа партия Движение България на гражданите с  4.3%. Въпреки че в момента са под 4%, при очаквания процент негласували и на база преразпределение на процентите заради това, шанс за НС имат още Атака от 3.6% и Ред, законност и справдливост с Марешки. Варненският фармабос обаче заяви пред НБТ, че неговите проценти, за които отсега се обзалага ще бъдат 10, което той вижда като група от 25 народни представители в следващия парламент.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте