Слоганът на Терзиев взет от БСП’90

Свързани новини

03.07.2023 09:23

Слоганът на Терзиев взет от БСП’90

Видян 3719 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Молим кандидата Васил Терзиев да ни плати 1,5 лв., за авторски права!” заяви във Фейсбук Спас Колев, който в началото на 90-те основа ново младежко крило към преобразената тогава в БСП Столетница.


Движението му, което трябваше да заеме овакантеното място на комсомолската организация носи името Съюз на младите социалисти (СМС) и си има слоган, който е 1:1 с този на настоящия претендент за столичен кмет от ППДБ и Спаси София. Преди дни Терзиев обяви, че влиза в политиката, защото най-много вярва в "свободни, можещи, мислещи хора", с което откри кампанията си. Това обаче попари социалиста със стаж от зората на Прехода.


"Свободни, Можещи, Мислещи, Силни" бе лозунг на СМС от 1990-а г.!”, напомни Колев в социалните мрежи. В тази връзка той иронично поиска чисто символичната сума за морална компенсация.  
Самият Колев беше много активен през 90-те. Въртеше контакти със сръбската страна по време на войната в Югославия. А веднъж той дори бе организатор на конкурса Мис България, който пък носеше слогана „Мир на Балканите” и премина на фона на тогава все още съществуващия Мавзолей на Георги Димитров в центъра на София.


Междувременно сега основателят на СМС не пропуска да напомни в постовете си, че Терзиев родово свързан със старата власт преди 1989 г. и ДС.


„Жал ми е за Десните - ония, дето искаха Лустрация, а днес трябва да преглъщат комунистическа кандидатура! Пряк наследник на ДС и Номенклатурата!”, пише той.


Напомняне, че Терзиев потвърди информацията за миналото на неговия дядо, баща и чичо, които са работили на ключови позиции в ДС и ЦК на БКП. Той обаче обяви, че „не знае” какво точно са правили, а е бил на 15 г. при падането на комунистическия режим у нас.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.07.2023 23:02

    В България ляво и дясно няма бъркат в ляв и десен джоб на българина хайдуците, не се свенят и в задния да бръкнат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Опитайте се да избягвате конфликтите днес

Опитайте се да избягвате конфликтите днес, като се