Сложиха край на страданията на мечето Боби

Свързани новини

11.10.2024 14:53

Сложиха край на страданията на мечето Боби

Видян 137 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паркът за мечки край Белица се сбогува с мечока Боби, съобщиха на официалната си фейсбук страница от парка. Оттам посочиха, че през последните две години Боби се борил със сериозно заболяване на кожата. Неотдавна здравето му се влошило и се наложила операция на главата. След многобройни изследвания и лечения, от парка установили, че състоянието му е причинено от автоимунно заболяване, лекарите му назначили нови лекарства, но планът за лечение подействал добре само за няколко седмици, след което мечокът отново се влошил, информираха от парка.

    "След като изчерпахме всички възможности за лечение на състоянието му, което му причиняваше болезнени петна по цялото тяло, и предвид резултатите от последния контролен преглед, разкриващи, че вътрешните му органи започват да показват влошаване, в комбинация с напредналата артроза в двете тазобедрени стави, се взе решение да се сложи край на страданията му и да го пуснем да си отиде", написаха от парка на официалната си фейсбук страница.

Те припомниха и историята на Боби, който преди спасяването му през 2001 г., е бил танцуваща мечка в България. Тъй като е спасен в ранна възраст, Боби нямаше белези, останали от носенето на вериги, както останалите бивши „танцуващи мечки“, живеещи в защитеното убежище, посочиха от парка. С пристигането си в мечото селище, който „Четири лапи“ управлява съвместно с фондация „Бриджит Бардо“, Боби се превърна в спокойно мече, което с чара си грабна сърцата на много посетители, както и на целия екип на парка.

    „Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, въпреки преживяванията си от миналото“, написаха още от Парка за мечки.

 

 






Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 13 октомври 21:00ч.

Вън от пещта 2013 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 56 мин

Режисьор: Скот Купър
В ролите: Крисчън Бейл Ръсел Базе Кейси Афлек Rodney Baze Jr. Уди Харелсън Харлан Дегроат

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!