Свързани новини

15.09.2009 15:00

Случаят “Спаска Митрова” стигна и до Европейския парламент

Видян 1839 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Случаят “Спаска Митрова” стигна и до Европейския парламент, съобщи vsekiden.com. Това стана благодарение на българския евродепутат Евгени Кирилов. В качеството си на член на Групата на социалистите и демократите в ЕП той отправи призив към еврокомисаря по разширяването Оли Рен да се запознае лично с казуса на македонската гражданка с български паспорт.


В началото на пленарната сесия на евопарламента, Кирилов изложи пред своите колеги случая, като обърна особено внимание на грубото отношение към 23-годишната жена по време на принудителното й отвеждане от полицията и след това - по време на задържането й. “Полицаите са я влачили за косите от горния до долния етаж на сградата, тъй като е отказала да се раздели с детето си“, заяви българският представител от европейската трибуна. “Г-жа Митрова е получила българско гражданство в началото на тази година. Това, изглежда, е основната причина за нечовешкото й третиране”, коментира Евгени Кирилов.


Спаска Митрова излежава ефективна присъда след дела, водени срещу нея от бившия й съпруг. Според съда, тя не спазила определение на магистратите да му подсигури стая в дома на родителите й, където той да се среща с дъщеричката им Сузана по време на родителски свиждания.


Изказването на Евгени Кирилов пред Европейския парламент идва точно месец преди очаквания с големи надежди от Скопие есенен доклад на ЕК за напредъка на Македония. Кирилов бе издигнат за евродепутат от БСП и бе подкрепен от Съюза на тракийските дружества.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Уорън Бъфет

Уорън Бъфет разкри на кого ще остави парите си

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Необвързаните вероятно ще ги сполетят любовни трепети

Необвързаните вероятно ще ги сполетят любовни