Смениха шефа на онкологията в София

Свързани новини

12.07.2024 13:17

Смениха шефа на онкологията в София

Видян 339 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравният министър освободи директора на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология Проф.Иван Черноземски Владимир Даскалов. Това показва справка в Търговския регистър, предаде БНТ.

Новият директор на болницата е Димитър Димитров. Той е бивш директор на столичната болница "Св. Анна". През 2015-та година беше освободен, защото държал всичките пари на болницата във фалиралата КТБ, вместо да ги разпредели в различни банки. Тогавашният здравен министър Петър Москов сезира прокуратурата. Димитров беше обвинен в безстопанственост. През 2019 г. Софийския градски съд го призна за виновен, но на втора инстанция Димитров беше оправдан. През октомври миналата година Върховния касационен съд потвърди решението на втората инстанция. Така Димитров беше оправдан окончателно.

3-годишният мандат на отстранения директор на УСБАЛО, Владимир Даскалов, изтича догодина. Защо служебният здравен министър реши да го освободи предсрочно за момента не е ясно.

Предишният здравен министър Христо Хинков, обяви че се предвижда сливане на УСБАЛО "Проф. Иван Черноземски" и Специализираната болница за активно лечение на хематологични заболявания, на която Галя Кондева беше директор, преди да стане служебен министър на здравеопазването.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мадуро печели трети мандат

Мадуро печели трети мандат

Николас Мадуро печели президентските ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.