Надяваме се да покажем Африка на света и да покажем африканското наследство на останалата част от Африка", каза Каду Себуня, главен изпълнителен директор на AWF.

Свързани новини

29.10.2022 08:10

Снимка на замислена горила с пламтящи очи получи голямата награда за фотография на дивата природа на Африка

Видян 9132 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Снимка на замислена планинска горила с пламтящи оранжеви очи получи голямата награда на наградите за фотография на дивата природа на Африка "Бенджамин Мкапа" за 2022 г.

Снимката, направена от живеещата в САЩ фотографка Мишел Кранц, е отличена за това, че е уловила емоциите на маймуната, по време на церемония в Националния музей в Найроби, столицата на Кения.

Годишната награда, учредена от Африканската фондация за дивата природа (AWF) през 2021 г. , е кръстена на покойния президент на Танзания, който посвети голяма част от времето си на образованието за опазване на природата в Африка и беше член на борда на AWF. Целта му е не само да покаже работата на фотографите, но и да повиши осведомеността за африканската дива природа в световен мащаб.


Надяваме се да покажем Африка на света и да покажем африканското наследство на останалата част от Африка", каза Каду Себуня, главен изпълнителен директор на AWF.


Той допълни, че е силно впечатлен от това колко много се е разраснал конкурсът от първото му издание досега, когато в него са участвали близо 10 000 участници от около 60 държави. Журито определи победителите в 12 категории, сред които "Изкуство в природата" и "Конфликт и съжителство", както и "Голямата награда".



Това рядко срещано същество е застрашеният от изчезване белобузест панголин. Базираната в Южна Африка фотографка Прелена Сома Оуен спечели наградата "Creative Digital" за тази снимка, направена в болницата за животни "Сейнт Марк" в Нигерия, където 40 осиротели панголини вече са отгледани и пуснати на свобода в защитена зона. Животните са особено застрашени от бракониери заради търсените им люспи. Награди Prelena Soma Owen/Mkapa



Кенийският фотограф Антъни Очиенг Онянго участва за втори път в наградите Mkapa и този път спечели в категорията "Герои на опазването на природата" "Слоновете демонстрират привързаност с хоботите си, като ги докосват и галят", обяснява той, а тази снимка илюстрира силната взаимна връзка между слон и рейнджър. Anthony Onyango/Mkapa Награди



Див каракал прикляка, за да се разхлади на тази снимка, направена с Apple iPhone. Снимката е победител в категорията "Мобилни устройства" и е направена от фотографа Джон Уорбъртън в Южна Африка. Котаракът, наречен Дюк, наскоро е върнат в дивата природа след едногодишна рехабилитация, по време на която Уорбъртън е изградил доверителна връзка с него. "Липсва ми, но съм щастлив, че живее живота си по предназначение", казва той. Jon Warburton/Mkapa Awards


 Виж още тук!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци