Свързани новини

03.03.2014 17:10

СО обяви нови правила за боклукчиите в София

Видян 1407 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществена поръчка за избор на нови чистачи, които да извозват боклука, да чистят снега и да мият улиците в следващите 5 г., обяви Столичната община.


По-високи санкции за неизпълнение и повече ангажименти за поддръжката на чистота очакват новите фирми, които ще си делят по около 90 млн. лв. годишно. Общината вече няма да плаща на вдигнат контейнер, а на тон извозен боклук, за да се избегнат всякакви възможности за злоупотреби. Забранява се вдигането на контейнери, миенето и метенето на централни улици и булеварди да става във времето от 7,00 до 10,00 ч и от 17,00 до 20,00 ч.


Изискването се въвежда, за да не пречат на трафика почистващите машини. Нов вид ще имат кофите за боклук и уличните кошчета. Контейнерите трябва да са с педал, за да може хората лесно да отварят капаците и да се затварят автоматично. Кошчетата вече няма да са висящи, а ще са стабилно застопорени за земята, като към всяко ще има пепелник. Фирмите ще са длъжни да подменят всяко счупено кошче или контейнер, ако не го направят, ще има санкция.


Фирмите трябва да разполагат с машини, които да обработват малките улици през зимата. Общината иска чистачите да имат техника и за почистване на графити, автоматично миене и дезинфекция на контейнери и други.


500 лв. глоба чака фирмите за всеки пропуснат контейнер. За всеки оставен отворен капак пък след почистване на кофите или неработещи механизми санкцията ще е 50 лв. Толкова ще е и глобата за невърнати по местата им контейнери.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак