01/02

Свързани новини

10.05.2018 14:55

София дава работа на бъдещи автоинженери

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„До края на тази година в София ще бъдат доставени първите 20 електробуса. За поддръжката им са ни нужни добре подготвени специалисти и затова Столичният автотранспорт и Столичният електротранспорт сключиха договори за подготовка на специалисти с Професионалната гимназия Хенри Форд.


Гимназията вече разполага с нов учебен център по диагностика на електрически и конвенционални автомобили. Центърът е пример за успешен модел за партньорство между училището и бизнеса. Изграден е със съвместните усилия на Професионалната гимназия, МОН и подкрепата на фирмите партньори ВМW, София Франс Ауто и Порше БГ по националната програма Модернизиране на системата за професионалното образование.


Учебният център е първият за изучаване на устройството на електромобилите и хибридите.


Поздравявам министъра на образованието г-н Вълчев екипа му, затова че поставиха като приоритет дуалното обучение. Всички ясно си даваме сметка, че за да имаме икономика, която да се развива с бързи темпове, са нужни подготвени кадри.


В последните години ние подменихме над 60% от автобусите, 90% от тролеите и не сме спрели да разширяваме мрежата на метрото. Преди дни беше обявена и поръчката за доставка на още 30 електрически автобуса и 12 зарядни станции. Това са ключови проекти, с които целим както повече комфорт за гражданите, така и подобряване на качеството на въздуха в София. Самота работим и по проекти за стимулиране на електромобилността.


В ПГТЕ Хенри Форд се обучават над 900 ученици. В училището работят 83 учители, от които 41 учители–инженери и 42 учители по общообразователна подготовка. За нуждите на обучението на бъдещите шофьори ще предоставим терен в близост до училището”, обяви кметът Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните