Свързани новини

15.03.2017 14:14

Спецпрокуратурата подхвана доставчика на Марешки

Видян 2947 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Не съсипвайте автомобилите си като ги зареждате с ментета, е прецизният съвет на експертите след оповестената акция в русенската рафинерия Полисан. Точно от там зарежда скандалният аптечен бос и предприемач, кандидат за депутат Веселин Марешки.



Според оповестена информация пред медиите от говорителя на обвинението Румяна Арнаудова, води разследване, което засяга данъчни престъпления на доставчика на Марешки. Операцията е започнала във вторник с участието на столични полицаи и служители на Агенция Митници.



Според неофициална информация обаче разследването е свързано с разпространение на нелегално гориво. Именно от тази рафинерия през последните няколко месеца е зареждал евтиното гориво, което продава и кандидатът за депутат и бизнесмен Веселин Марешки. Оказва се вярна приказката, че евтиното винаги излиза по-скъпо. Защото част от горивата, които са открити в цистерни на Марешки, са именно от въпросната Полисан. Бизнесменът имал няколко камиона, с които зареждал бензиностанциите си.
Няколко пъти, когато са установени горива с разлика в качеството, включително и с високо съдържание на сяра, се установява, че всички камиони идват от Полисан в Русе.



В средата на миналата година журналистката Валя Ахчиева направи свои разкрития за тези далавери в предаването си по БНТ, което бе драстично свалено. Тогава експерти от ДАМТН (Държавна Агенция по Метрология и Технически Надзор) коментираха, че менте горивото на Марешки е с над 60-70 на сто сяра и може да е или корабно гориво, или други опасни смеси, внасяни от трети страни, което призна и шефът на Полисан.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни