Делян Добрев от своя страна прогнозира газова криза наесен и подложи на съмнение обявеното от Кирил Петков за договорени 7 танкера втечнен газ, тъй като за него дори няма инфраструктура, за да бъде доставен:

Свързани новини

29.07.2022 15:22

Срокът за придобиването на Акт 16 за интерконектора между България и Гърция не е ясен: Теменужка Петкова

Видян 1054 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ГЕРБ обвиниха премиера в оставка Кирил Петков в лъжа заради уверенията му за осигурени количества газ и за довършване на интерконектора с Гърция.


Депутатът и бивш енергиен министър Теменужка Петкова заяви на брифинг в парламента, че Петков е заблудил българските граждани с внушения за приноса на кабинета за газовия проект с Гърция. Тя каза, че срокът за придобиването на Акт 16 за интерконектора между България и Гърция не е ясен:


"Нали си спомняте едни хубави снимки от завъртането на един кран, с който, наужким, беше дадено началото на междусистемната газова връзка Гърция - България. Уважаеми колеги, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден те са получили Акт 14".


Делян Добрев от своя страна прогнозира газова криза наесен и подложи на съмнение обявеното от Кирил Петков за договорени 7 танкера втечнен газ, тъй като за него дори няма инфраструктура, за да бъде доставен:


"И ако сме си купили нещо, сме го купили в някой океан и не наем как този газ да стигне до българския пазар. Единствената хипотеза, в която няма да има криза с газ в България, е ако зимата е топла. Освен, че трябва зимата да е топла, благодарение на цената на газа от 300 лева, толкова повече фирми ще фалират и толкова повече газът ще ни стигне".



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.07.2022 19:03

    "Професионалистката" от снимката, на която сте дали трибуна, кога ще покаже пътната газова карта, разписана от нея с Газпром от името на България?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.