28.11.2008 09:35

Столичното парно не гарантира топлото през зимата

Видян 2536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Топла вода и парно в момента има във всички столични домове, с изключение на сградите, които самостоятелно са поискали да се откажат от услугата, както и абонатните станции, на които се извършват ремонти. Това съобщи Петко Милевски – изпълнителен директор на „Топлофикация“-София. Той обаче не пожела да даде гаранции, че софиянци ще имат топло през цялата зима.


Ремонтната и инвестиционната програма на дружеството била напълно реализирана. Подменени били 1 030 абонатни станции в жилищни сгради, сменени били и 11 км топлопроводи от съществуващите общо 950 км. По нов договор започвала подмяната и на още 700 абонатни станции, каза Милевски.


„Ние сме в състояние да направим много повече, само ако неизрядните платци решат да се издължат”, посочи изпълнителният директор. Газифицирани били временните отоплителни централи в няколко квартала на столицата – „Хаджи Димитър”, „Сухата река”, „Стефан Караджа”, „Захарна фабрика” и „Левски – Г”, което касаело 60 хил. софиянци. „На сайта на „Топлофикация“-София е качен вариант на новата фактура, която дружеството смята да въведе, като до края на декември могат да се правят предложения по нея“, допълни Милевски. Заради некачествено извършена услуга или неспазване на законовите срокове са били глобени 4 фирми за дялово разпределение, а именно „Термокомплект” ООД, „Иста България” ЕООД, „Техем Сървисис” ЕООД и „Нелбо Инженеринг” ООД. Фирма „Бруната” също ще бъде санкционирана. Проверките, които столичната топлофикация е направила са по сигнали на граждани.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жозеп Борел

ЕС ще се възползва от руските пари следващата седмица: Борел

ЕС ще получи първия транш от приходите, ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

При вас нещата ще стават трудно

При вас нещата ще стават трудно и не с темповете, с