31.07.2024 11:43

Световният шампион Цанко Цанков се подготвя в Царево за следващите си състезания

Видян 164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Царево ще подкрепи плувната ни звезда Цанко Цанков в покоряването на Ocean 7 – седемте най-трудни плувни маратона в света, както и в поставянето на световен рекорд за 100 км плуване по река Дунав.
Цанко Цанков вече преплува успешно три от тези плувни маратона – протока Гибралтар (между бреговете на Испания и Мароко), каналът Каталина (САЩ) и протокът Кук (Нова Зенландия), а през тази година предстои и атака на най-дългия от седемте маратона – този на протока Молокай – приблизително 45 км.


Цанко Цанков е приятел на Община Царево, вече тренира във водите около Царево, а личен сантимент за него е и факта, че първата му треньорка – човекът изградил го като плувец и шампион е от гр. Царево – Мария Чалъкова.
„За нас е важно да подкрепим Цанко в неговата дейност, защото тя е насочена към спорта, към младите хора, но и към прославянето на България. Освен подкрепата за конкретните състезания, той може да разчита на нас и за тренировъчната си дейност тук в акваторията на Черно море покрай бреговете на цялата ни община.


Отправям призив към другите общини, към спонсорите за подкрепа на именития ни спортист. Ние последвахме примера на община Бургас, защото вярваме в младите хора и спорта“ заяви кметът на община Царево Марин Киров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Снаряд избухна във военен завод в Костенец

Снаряд избухна във военен завод в Костенец

Снаряд е избухнал в държавното ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Информацията, която ще чуете силно ще ви развълнува

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Информацията, която ще чуете силно ще ви