Свързани новини

26.07.2019 14:36

Танева: Оставка звучи като облекчение

Видян 2145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Мога винаги да подам оставка, на фона на кризата с чумата по свинете този въпрос звучи като облекчение, каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред журналисти в Народното събрание във връзка с исканата й оставка от БСП, предаде Фокус.

 Министър Танева посочи, че е отговаряла на въпросите по време на изслушването без да чете. "С всички действия, които координирано приемат всички служби съм се запознала в детайл и съм ги съгласувала от три страни, за да се уверя в тяхната правилност, тъй като самата аз нямам ветеринарно образование. Консултирала съм ги със свиневъдния сектор, индустриалния, с европейските власти и експерти и с българските ветеринарни власти в детайл", посочи още Танева. Министърът разкритикува и поведението на опозицията.


"Ние искаме да сме достатъчно образовани като ниво, като разбиране, като грамотност, да имаме манталитет като развитите европейски държави. Това беззнание, безинтелигенция в общуването между политици, между различни слоеве, няма как да стане. Ние сме в невероятна криза. Имали сме и друг път епизоотии. България е на такова географско местоположение, че винаги е под такъв огромен натиск. В предния си мандат като министър се справях със заразния нодуларен дерматит, а на влизането си в мандат улучих разпространен син език в цяла България. Това ми е трета епизоотия. Разликата е, че при тази няма ваксина и няма намерено лечение. Тя се разпространява от 2007 г. по една територия без значение мерки, които са взети. Единствено Чехия се е справила с това заболяване, но тя е стигнала на ниво дива свиня. Ако в този случай трябва обединение на всички власти, за да обясним какво е това заболяване, какво застрашава то държаната, защото то е икономическо, за хората е по-безопасно, нивото на диалог е как да кажа - с този интернет интелигентните деца в пети клас могат да разпознаят глупостта", подчерта министърът.


На въпрос дали приема упреците към своя предшественик, министърът посочи, че ролята й е да си свърши максимално добре работата. "Всеки може да бъде критикуван и на всеки може да се намери основание да бъде критикуван и аз включително", подчерта министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци