Свързани новини

12.11.2013 12:35

Цацаров иска ново дело срещу Лечков

Видян 1053 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал да бъде възобновено делото срещу бившия сливенски кмет Йордан Лечков. То е за това, че градоначалникът е облагодетелствал фирма, като й разрешил да направи ограда на местно училище.


По това дело футболната легенда е оправдан на първа инстанция от Сливенския окръжен съд.


Според него, прокуратурата е пропуснала всички срокове да протестира присъдата и затова главният прокурор иска връщане на делото.


Според обвинението, през 2010 г. Лечков  е използвал служебното си положение, за да набави облага за 5600 лв. за частната фирма "Топстройдекор" за ремонта на оградата на Трето основно училище. В съда обаче не бе доказано, че Лечков има вина, а по-скоро директорката на училището е допуснала нарушения, пише в мотивите на съда.


Днес бившият сливенски кмет застана пред магистратите от Върховния касационен съд, по друга оправдателна присъда от Пловдивския апелативен съд, която прокуратурата протестира.


ПАС отмени изцяло осъдителната присъда на Старозагорския окръжен съд, с която Йордан Лечков беше признат за виновен в това, че на 14 септември 2007 г. в гр. Сливен, като кмет съзнателно е сключил неизгодна сделка-двустранен договор между общината и ГД "Стройинвест", представлявано от Георги Славов, като изпълнител на строително-монтажни работи на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв. Дружба - Сливен".


Въз основа на него Община Сливен е поела задължение за заплащане на 30 % за допълнителни и непредвидени строително-монтажни работи вместо 10% и от това е произлязла значителна вреда за кметството в размера на 571 783 лв. с ДДС.


Подсъдимият Лечков е признат за невинен и в това, че през м. март и м.април 2009 г. в гр. Сливен, при условията на продължавано престъпление е направил опит да принуди служител от Данъчната администрация – Петко Дюлгеров, в качеството на Директор на ТД на НАП – гр. Сливен, да извърши нещо противно на волята му – да спре извършваната ревизия и разпореди възстановяването на поисканата със справка-декларация за възстановяване на ДДС само с данъчна проверка, без извършването на ревизия на ГД "Спортпалас"- гр. Сливен, с управител Дияна Лечкова. Освен това, спорде обвинението футболната легенда е поискал и да бъде уктрит издадения ревизионен акт на "Булгейт"ЕООД- гр. Сливен, с управител Радостин Русев, като употребил затова заплаха, че ще направи всичко възможно Петко Дюлгеров да бъде уволнен и злоупотребил с властта си, настоявайки пред шефа на НАП.


По това дело има още един подсъдим - Стефко Шевкенов, който също беше оправдан от апелативните съдии.


Обвинението срещу него е, че от 17 юли 2008 г. – 5 август 2008 г. в гр. Сливен, при условията на продължавано престъпление, като представител на Сливенска община, извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект "Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа" е съставил и подписал актове и протоколи по време на строителството на обекта, в който се дублират строително-монтажни работи, дублиране и уплътняване на насипи и вписвани неизпълнени актувани дейности от ГД "Стройинвест" – гр. Сливен в размер на 1 054 201 лв. с ДДС.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог