Свързани новини

25.07.2014 11:20

Цигани рекетират стари хора с ненужна смяна на улуци

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цигани изнудват възрастни хора по селата в Ямболско, предлагайки им смяна на улуци, съобщава БиТиВи. Миналата седмица 81-годишна жена е пребита в дома си в село Симеоново. Тя е изнудвана по схемата за смяна на улуци. Месец преди това в съседното село Окоп посред бял ден петима неканени мъже влезли в дома на дядо Руси. Желанието им било същото - да сменят улуците.


Докато възрастният мъж се усети, неканените гости свалили здравите улуци и ги пробили с отвертка, за да покажат, че са за смяна. „Не бях видял улуците, че нарочно са пробити, мислех че е от годините, а те нарочно", разказва възрастният мъж.


Натрапниците изнесли улуците и ги подменили за минути, после изчислили непоисканата услуга. Оказало се, че дядо Руси им дължи 240 лева. За негов късмет в разгара на пазарлъка дошъл синът му от Ямбол. След първоначалното стъписване той разбрал, че баща му дължи 240 лева и мнимите майстори няма да си тръгнат без да ги вземат. За да няма проблеми, им ги дава.


Измамниците взели парите и избягали, а синът успял да види с каква кола са. Разбрал за случая с пребитата баба Яна, изнудвана по схемата за сменените улуци и подозира, че може да става дума за същите хора. Възрастната жена е изписана от болницата, но не се е възстановила от шока.


По случая с баба Яна е образувано досъдебно производство. От ямболската полиция излязоха с апел - възрастните хора да бъдат бдителни и да не допускат непознати в дома си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.