„Този състав на ЦИК е доминиран от ГЕРБ, ДПС и БСП и очевидно това мнозинство прави опит важни факти да бъдат скрити от българското общество“, коментира първоначалния отказ на ЦИК депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

Свързани новини

21.05.2024 15:47

ЦИК най-после прати на Комисията по досиета данните на кандидат-депутатите за проверка за принадлежност към ДС: ППДБ

Видян 603 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия най-после предостави необходимата информация на Комисията по досиетата за проверка на кандидат-депутатите за принадлежност към бившата „Държавна сигурност“ и разузнавателните служби на Българската народна армия. Това стана след острата реакция на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ срещу първоначалния отказ на ЦИК, за пръв път от 17 години, да даде на Комисията по досиетата имената, ЕГН-тата и партийната принадлежност на кандидатите за Народно събрание и за Европейски парламент.


„Успяхме да се преборим ЦИК, сега на ход е Комисията по досиетата, за да знае обществото кои са ДС ченгетата сред кандидатите за български и европейски парламент“, коментира депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.


Отказът на ЦИК да предостави данните обричаше избирателите на неинформиран избор преди вота на 9 юни. Комисията по досиетата щеше да загуби много време и евентуално да установи доста след изборите кои кандидати от коя политическа формация са имали принадлежност към бившите тоталитарни спецслужби.
„Този състав на ЦИК е доминиран от ГЕРБ, ДПС и БСП и очевидно това мнозинство прави опит важни факти да бъдат скрити от българското общество“, коментира първоначалния отказ на ЦИК депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

Неплатена форма



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес не се колебайте да се изявите

Днес не се колебайте да се изявите в област, в която