02.09.2024 16:20

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Доган и около Пеевски

Видян 779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в крайна сметка се стигна до компромисно решение.

Документите на двете групи, представляващи ДПС, бяха приети едновременно от членовете на ЦИК. Те седнаха на една маса един до друг, за да бъдат сигурни, че никой няма да бъде пръв, а другият да остане втори при подаването на документите.

Другото компромисно решение, което беше постигнато, е да не бъде отбелязван номер на приемане на документи, нито конкретен час, в който са приети.

Това, което стана ясно след излизане на представителите на двете враждуващи фракции в ДПС, е, че те са регистрирани като коалиции.

Едната коалиция (около Пеевски) ще се казва "ДПС - Ново начало", в която ще участват партиите "Български глас" и "Новите лидери". Другата коалиция (около Доган) ще се казва коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС". Тази част от ДПС са в коалиция с партия "Справедлива България обединени родолюбци" и "Земеделски народен съюз".

И двете формации се обявиха за представители на автентичното Движение за права и свободи и са убедени, че техните избиратели ще ги разпознаят и ще им останат верни, като ще дадат гласовете си за тях, за да могат те да защитават техните интереси.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби