Свързани новини

12.11.2021 21:11

ЦИК сгази Изборния кодекс и ВАС, броенето на 100% от бележките НЯМА ПРАВЕН СМИСЪЛ, НО ЩЕ БАВИ РЕЗУЛТАТИТЕ И ЩЕ НАСАЖДА ИСТЕРИЯ

Видян 7896 пъти | Коментари 8
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК прие решение, което противоречи и на Изборния кодекс и на приетото седмица по-рано решение на Върховния административен съд за броене на ВСИЧКИ бележки от машини на вота в неделя, чиято цел е да забави процеса и да предизвика медийна истерия за опорочаване на изборите срещу президента Радев и вицепремиера Рашков. Това стана малко, след като 19 минути публикува "окръжно" на Корнелия Нинова в същия дух.Тя настоява представителите на БСП в секционни комисии да оспорват протоколите, каквито и да бъдат те. Решението на ЦИК, която НЯМА ПРАВО ДА ДОПИСВА ЗАКОНА И ДА НЕ СЕ ПОДЧИНЯВА НА СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ и затова е ПРОТИВОЗАКОННО, и окръжното на Нинова са поредните доказателства за новата Тройна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС. Важно е хората, които ще участват в СИК да знаят, че писанията на ЦИК НЯМАТ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ И НЯМА ДА ГИ ОПРАВДАЯТ В СЛУЧАЙ НА НЕПОДЧИНЕНИЕ НА ЗАКОНА, ЗАЩОТО НОСЯТ ЛИЧНА НАКАЗАТЕЛНА И АДМИНИСТРАТИВНО-НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, СЪВЕТВАТ ЮРИСТИТЕ. Броенето на бележките НЯМА НИКАКВА ПРАВНА ТЕЖЕСТ, НЕ МОЖЕ ДА ПОСЛУЖИ ЗА КАСИРАНЕ НА ВОТА, МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА САМО СМУТ И МЕДИЙНИ ИСТЕРИИ.


Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Редакцията до Anonimen 13.11.2021 15:24

    Този сайт съобщава новина във вчерашния ден, не агитира в полза на никоя конкретна политическа сила - фактите са прости - ясно е кой е предложил решението и кой го е подкрепил в очевидна и напълно фактическа коалиция. За разлика от Вас, не сме неграмотни

  • 007 Борис Ангелов до Anonimen004 13.11.2021 15:22

    Има изборен кодекс и трябва да се спазва, ЦИК няма право да го дописва - доста просто е, ЗАКОНЪТ СИ Е ЗАКОН, анонимнико. Нито съм дребен, нито съм тарикат.

  • 006 майната 13.11.2021 12:38

    Многото пари са си много, макар и крадени !А гласоподавателите на БСП, те как сега ще гласуват ? Маймуна е другараката слаНИНОВА !Сега всеки от комисията може да чорне две три бележки, независимо кои и ето оспорване на вота !

  • 005 Anonimen 13.11.2021 11:30

    Броят на бележките ,ако съвпада с резултата от машината е пълна гаранция за липса на измама! Всеки лайнар който иска обратното ,независимо към какъв орган спада е явно заинтересуван от измама.

  • 004 Anonлсйimen 13.11.2021 10:34

    А този сайт не нарушава ли закона като е прави пропаганда в деня на размисъл? Но собствениците явно "не ги е страх" както каза Кирчо, защото зад него е мустафата, а закона дали да се спазва - "всеки сам си преценя"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак