Свързани новини

07.04.2009 10:45

Цветанов: ГЕРБ ще спечели изборите, Борисов ще е премиер

Видян 1749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Симеон Сакскобургготски прави изказването на 6 април 2001 г. изборите са след два месеца. Той тогава няма изградени структури. А ГЕРБ съществува от 2006 г. Проверила се е вече в два избора – за евродепутати и на местните избори, каза пред бТВ председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод сравнението в поведението между НДСВ и ГЕРБ.


Така, че не може да се прави сравнение между ГЕРБ и НДСВ, категоричен беше Цветанов. ГЕРБ следи своите общински съветници и след три отсъствия от заседания, те могат да бъдат отстранени. С какво депутатите са по-различни от общинските съветници, зададе риторичен въпрос Цветанов като изискване към техните избраници. Той коментира това по повод на вътрешните правила, създадени от ГЕРБ за техните избраници. Председателят на ГЕРБ каза, че това е различно от Конституцията, която дава по-голяма свобода на народните представители. Според него трябва да се работи за авторитета на държавните институции. Не отиваш три дни на работа и получаваш санкции, категоричен е Цветанов. От партия ГЕРБ са подготвили декларация за техните избраници, която ще бъде подписана от тях за лоялност и издигане авторитета на българските институции. Цветанов е категоричен, че въпросът е морален и ако те не изпълнят ангажимента към декларацията, трябва да напуснат парламента. Председателят на ГЕРБ посочи, че се налагат промени в законодателството, включително и в Конституцията за ангажиментите на депутатите. Според него в момента те имат преди всичко права, но не си изпълняват отговорностите. На въпрос имат ли договорености макар и след изборите с ДСБ и СДС, Цветанов каза, че ГЕРБ ще спечели мнозинство и премиер ще бъде Бойко Борисов. Цветанов категорично отговори, че не се водят тайни разговори с лидера на ДСБ Иван Костов, цитира БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион