Свързани новини

20.08.2010 12:02

Цветанов не почива - вчера злато, днес бензин

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова 26-а по ред акция на МВР, този път кръстена Шейховете се проведе рано сутринта. Задържани са общо девет души, сред които и служители на МВР, и 8 тона краден бензин


Престъпната група е пробивала бензинопровода на Лукойл и си е точила гориво в цистерна, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Около 1 часа в района на с. Росен е спрян камион с пригодена в него цистерна, съдържаща около 8 тона бензин. 38-годишният Георги Иванов, криминално проявен, е управлявал камиона. Той е познат на полицията, която го свързва с редица кражби и отнемания на МПС. Камионът с маскираната цистерна е бил ескортиран от два автомобила. В единия е задържан 41-годишният Петър Милчев. Той също е криминално проявен, регистриран за кражби и отнемане на МПС, и 30-годишният Стоян Златев с 15 криминални регистрации.


Заедно с тях са задържани 21-годишният бургазлия Калоян Атанасов, който не е криминално проявен, както и охранителят на базата Г.Г./68 г./.


Установено е, че със съдействието на полицаи е конструирано сложно съоръжение от стар водопровод с което се е източвал бензинът. Групата е била оборудвана с прибори за нощно виждане.


Задържани са двама инспектори на пристанището на „Нефтохим” - Георги Богданов и Димитър Стойчев.


За организатори на престъпната група се ечитат Валентин Атанасов от Транспортна полиция и Валентин Станев от Първо РПУ Бургас.


Операцията е съвместна на Вътрешна сигурност МВР, ОД МВР Бургас, жандармерията и със съдействието на охранителната фирма, охранявала „Лукойл”.


До момента са задържани девет участника в схемата, четирима от които - полицаи. Те са консултирали изграждането на сложно съоръжение на базата на стар водопровод, пригоден за кражба на нафта, бензин и леко корабно гориво от петролопровода на Лукойл.


Организираната група е действала в продължение на няколко месеца, като внимателно е проверявала информацията си от вътрешни източници. Членовете й са задържани за 24 часа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци