06.06.2024 10:40

Цветелина Пенкова: Ще продължа да се боря за правата на хората с увреждания на национално и европейско ниво

Видян 263 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Недопустимо е деца да нямат достъп до образование, да има хора без достъп до здравни услуги. Градската среда да остава труднодостъпна за хората с увреждания, а грижата за хората със заболявания не отговаря на потребностите им. Бюрокрацията все още е пречка пред уязвимите групи.“ Това заяви кандидатът за втори мандат за евродепутат от коалиция „БСП за България“ Цветелина Пенкова по време на срещата си с национално представителните организации на  хората с увреждания и членове на Националния съвет на хората с увреждания към МС. ВИЖ СНИМКИ ТУК!

„Като политици имаме решаваща роля средата и условията за хората в неравностойно положение да се променят. БСП има ясна програма и е готова да носи отговорност, за да може да получат нужната справедливост, достъп до здравеопазване, образование, достойни условия за труд и равни права“, изтъкна Цветелина Пенкова.


Тя открои работата си в последните пет години по този проблем: „Защитавах интересите на хората, страдащи от хронични невродегенеративни заболявания в Европейския Алцхаймер Алианс и заедно с „Алцхаймер Европа“ и Гражданско сдружение „Алцхаймер България“ осъществихме редица инициативи в подкрепа на хората с деменция на европейско и национално ниво. Бях и посланик в Европейския парламент на страдащите от епилепсия и се борих с неразбирането в част от обществото към  заболяването. Участвах в много инициативи за подкрепа на хората, живеещи с това увреждане.“

Кандидатът за евродепутат коментира, че засегнатите от заболяването се сблъскват с липса  на животоспасяващи лекарства: „Този проблем представих пред Стела Кириакиду, комисар по здравеопазване в Европейската комисия.
Боря се и ще продължавам да защитавам правата на хората с увреждания и уязвимите групи както на национално ниво, така и пред европейските институции. Поех и нови ангажименти! Ще ги изпълня, защото хората го заслужават!“

Цветелина Пенкова благодари на всички организации за енергията и непрестанните битки, които водят в името на хората с увреждания и обеща, че ще продължи да бъде техен съюзник и приятел!

За достойна България в мирна Европа! Бюлетина номер 24 с преференция 103 за Цветелина Пенкова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и