06.06.2024 16:07

Терзиев сгази закона, отказа да изпълни решение на ЦИК, за да подмени резултатите от вота в цели секции: Документи от Тошко Йорданов

Видян 2329 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На 20 май ЦИК е изпратила писмо до всички кметове и областни управители, че всички хартиени ролки от местните избори трябва да бъдат унищожени. Оттам - нататък кметът и Общината, която отказва да изпълни това указание, е Васил Терзиев. Той отговаря с писмо, че ролките можело да му потрябват", разкри председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов на брифинг в НС.

"Ако разполагате с оригинална хартия, можете да напечата, каквито искате бюлетини. И точно хартиените разписки се броят. Могат да бъдат подменени цели секции", алармира представителят на ИТН. "Ако разполагате с оригинална хартия може да си напечатате каквито искате гласувания", поясни Йорданов.

"Оказа се, че писмото на Терзиев е било скрито. Днес разбраха от нас. Веднага са изпратили във всички области екипи на полицията да проверят дали има и други места, където тези хартии не са унищожени", добави той.

"Преди час и нещо ЦИК взеха решение, с което задължават Терзиев незабавно да унищожи неизползваните ролки със специализираната хартия и незабавно след това да уведоми комисията", коментира Йорданов.

"Софийските ПП-та си позволяват да не изпълняват законови разпореждания", обясни той.

"Писна ми ПП да унищожават доверието в машинното гласуване. Не е възможно законите да се спазват от всички граждани с изключение на ППДБ", отсече сценаристът на Слави.

И уточни, че в ЦИК са се учудили, че има такова писмо на Терзиев. "Изпратено е в администрацията на ЦИК, но не е получено от ръководството. Сега задължават отново Терзиев да унищожи тези ролки. Мога само да предполагам колко са тези неунищожени ролки", заяви Йорданов.

"Това с маркировките на булевардите също беше направено в нарушение на закона. Кирил Петков наруши закона с декларацията за двойното си гражданство. После с фалшивите подписи", заключи председателят на парламентарната група на ИТН.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Научихме да лъже и изкуствения интелект

Някои хора имат невероятната способност ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци