05.06.2024 11:24

8 пъти не се намесих в избори като кмет, Терзиев го направи от раз при това на база нагласена поръчка: Фандъкова

Видян 781 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 На политическия терен се оцелява по-лесно, ако нападаш лично. Никога не съм го правила, защото смятам, че и в политиката, човек е важно да запази собствения си характер.


През 14-те години, в които бях кмет на столицата, в България се проведоха 8 парламентарни избора. Не си позволявах да се намесвам в тях с открита агитация за партията, която представлявам, въпреки недоумението и критиките, които срещах от колегите си.


Нито в кампанията за последните местни избори, нито след тях, си позволих да давам оценки за работата на новия кмет и екипа му. Няма и да го направя. От една страна, защото знам какво е да си кмет, който отговаря за почти всяко нещо в милионна София. А от друга, защото софиянци са свободни и разумни хора, които могат да оценяват сами.   


Решението на г-н Васил Терзиев да спре 21 неприключили процедури на Столичната община е негов избор. Напълно легитимен. Аз също съм спирала десетки обществени поръчки. Дали тези решения са законни или не, не определяме нито аз, нито г-н Терзиев, а институциите, пред които те се обжалват по законов ред.


Фразата на г-н Терзиев, че предпочита подредени, а не наредени процедури, е красива и щеше да е и вярна, ако не се сблъскваше челно с начина, по който са избрани външните фирми, които са проверявали процедурите. Да избереш за проверяващи хора, които са директно свързани с една политическа сила, поставя под съмнение и мотивите, и резултата от проверката.


И въпреки това, г-н Терзиев като законно избран кмет, има право да спре всичко, което прецени. Затова и на първата ни среща, аз лично му казах, че няколко месеца преди местните избори съм забранила да се сключват договори по големи обществени поръчки, за да може новият екип да ги види и да направи своя избор. Смятам, че така е редно.


На спекулациите с картите за паркиране, най-отговорно казвам, че нямам спомен някога журналист, социолог, политолог или анализатор да е искал от мен карта за безплатно паркиране и аз да съм му дала такава. Виждам, че напоследък е много модерно да се хвърлят обвинения срещи тези гилдии и не го намирам за правилно.


Да, има карти, които се издават на различни институции, свързани с тяхната дейност и аз съм издавала такива. Дали смятам, че е могло да има злоупотреби и дори фалшификации на такива карти, да, 100% е имало. Видяхме, че и някои общински съветници са пазили на телефоните снимки на такива карти месеци, сигурно и години наред, за да дойде правилният момент да ги извадят като компромат. Със сигурност, ако бяха подали тази снимка навреме, щяхме да разберем от кого, на кого е дадена, реална ли е или фалшива и да предприемем мерки.
Знам, че остават още 5 дни до изборите, в които аз участвам като кандидат за народен представител и те ще бъдат използвани максимално за хвърляне на кал и компромати.


Моята цел е да продължа да работя за София и да помагам за реализация на големите обекти. Направихме много, разбира се, допускали сме грешки. Благодарение на работата знам и къде са слабите места в законите и наредбите, които пречат на всички кметове. И знам, че можем да ги променим.


 Купуването и продаването на гласове е престъпление



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Имате нужда от повече активност

Имате нужда от повече активност, но е добре да я