Свързани новини

09.09.2009 08:40

Трайков: Изказването на президента е недопустимо

Видян 1170 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз никога не съм правил аналогия между 500 млн евро за АЕЦ "Белене" и средствата за проекта "Горна Арда", каза по повод упрека към него от президента Георги Първанов в статията си министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по телефона от Брюксел пред БНТ, цитира БГНЕС.


Ако тези пари бяха вложени в Горна Арда досега проектът щеше да бъде готов, уточни Трайков. Начинът по който се изказва президентът показва безпочвеността на подобно твърдение. Ако предишното правителство не беше действало мудно, а действаше като нас, досега щяхме да имаме готови проекти, магистрали и много други важни обекти, подчерта министърът. Подобно изказване като това на президента е вредно, направено по този начин. Премиерът Борисов и г-н Путин при разговорите си стигнаха договорености и сега да се говори какво е могло да се случи е безсмислено, контрира Трайков препоръките на Първанов. За един месец сме на власт и да се казва, че не се работи е меко казано недопустимо, посочи Трайков. Много от констатациите в статията на президента трябва се отнасят към предишното правителство, категоричен е министърът. Не се чувстваме некомпетентни, както казва президентът, категоричен е Трайков. Нарекох недопустимо изказването на президента, защото казаното от него става пред очите на Русия и освен това буди особени коментари, заключи министърът.
В студиото проф. Атанас Тасев експерт по енергетика каза, че в спора между Бойко Борисов и президентът Георги Първанов няма нищо лошо и подобен спор е конструктивен. Според Тасев не бива да спира проектът АЕЦ "Белене", докато проектът Бургас-Александруполис е единствено в полза на Гърция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак