Свързани новини

19.08.2019 12:28

Турската армия наруши сирийската граница при Саракиб

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на Сирия заяви, че турски бронетранспортьори са нарушили границата и са влязли в Саракиб, предава РИА Новости.
Държавният канал Syria TV уточнява, че в момента военната техника се движи към град Хан Шейхун в провинция Идлиб, накъдето се е насочила и правителствената сирийска армия.
По-рано източник на руската агенция съобщи, че силите на Башар Асад са взели под контрол КПП в северозападните покрайнини на Хан Шейхун, а контролираният от терористите град е обкръжен.
Провинциа Идлиб остава последнит бастион на терористите в Сирия. Освен въоръжената опозиция, там е базирана и „Джебхат ан-Нусра“.
Наскоро в Нурсултан (Астана) се проведоха преговори за деескалация в региона, а на втори август в Идлиб влезе в сила „примирие“, предаде Фокус.
Командването на въоръжените сили на Арабската република заяви, че ще спре боевете, при условие че Турция изпълни задълженията си по Договора от Сочи.
Това е документ, подписан между Москва и Анкара миналия септември. Основният момент беше изтеглянето на тежките и средните оръжия на бойци на 20 километра от демилитаризираната зона. Турция трябваше да гарантира безопасността на отстъплението.
На 5 август армията на Асад възобнови операцията си поради неизпълнение на условията: бандформированията, възползвайки се от затишието, предприеха опити да атакуват позициите на сирийските военни в северната част на провинция Хама и многократно откриваха огън по населени с цивилни граждани селища.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Хубав ден за философски размишления

Денят на Победата дали е ден, който ви носи вдъхновение