22.06.2024 07:00

Ученици в Русия ще учат основи на домакинството, добрата семейна атмосфера и семейното право

Видян 688 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Русия ще бъде въведен курс по семейни науки за ученици, който включва и водене на домакинство. Скоро в училищата в цялата страна ще бъде разпространен учебен план.

Предложението за включване на семейни науки в програмата за училищно образование беше представено за първи път миналата година от Комитета по семейството към Държавната дума в съответствие с усилията на правителството за насърчаване на традиционните ценности. През април вицепремиерът Татяна Голикова потвърди, че семейните науки ще бъдат въведени като част от извънкласните часове за учениците в гимназиален етап от септември.

Според Ирина Ускова, представител на държавния Институт за стратегии за развитие на образованието, органът, натоварен с разработването на предмета, учебният план се състои от пет раздела. Тя представи плана на кръгла маса в Гражданската камара - институция на гражданското общество, която има консултативни правомощия.


Първият раздел е озаглавен "Човекът, семейството и обществото" и се фокусира върху предназначението на семейството, заяви Ускова. Вторият раздел, "Моите роднини, толкова сходни и толкова различни", разглежда историята на семейството и изследва отношенията в семейството, като например връзките между внуци и баби и дядовци. В други раздели подробно са описани основите на домакинството, добрата семейна атмосфера и семейното право.

По-рано този месец руският президент Владимир Путин заяви, че децата и семейните ценности са от първостепенно значение както за обществото, така и за правителството. През февруари той призова всички нива на управление, гражданското общество и религиозните институции да работят заедно, за да превърнат многодетните семейства в социална норма.


 Пламен Валентинов


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще запазите енергията от вчера

Днес ще запазите енергията от вчера, но вече може да я